Internetten

Waar moet je echt rekening mee houden op het internet tegenwoordig?

Het grootste beveiligingsprobleem wanneer u verbonden bent met het internet en open communicatiekanalen zoals Facebook, Whatsapp of e-mail openhoudt, zijn geen virussen, maar misleidingen, ook wel social engineering-aanvallen genoemd.

De meest klassieke is die van Phishing, waar de hacker, om toegangsgegevens of wachtwoorden te stelen, een bericht naar het slachtoffer stuurt met het verzoek, met een truc, om verbinding te maken met een site en een persoonlijk wachtwoord in te voeren.

De site, misschien wel identiek aan die van de online bank of Facebook, is eigenlijk een webpagina die door dezelfde hacker is gemaakt, dus het wachtwoord zou door hen zonder problemen worden ontvangen.

Het is daarom noodzakelijk om alle koppelingen, e-mails, telefoongesprekken en andere communicatie te verdenken die persoonlijke gegevens vereisen en ook om geen wachtwoorden voor toegang tot onlinediensten aan vrienden of familie te verstrekken.

2) Blokkeer elk apparaat met een wachtwoord of code

Als u een computer hebt die u niet hoeft in te voeren om toegang te krijgen tot uw computer, dan is dat niet uw computer, omdat iedereen deze zonder problemen kan gebruiken.

  • Ook is het niet noodzakelijk dat ze allemaal de beschikking hebben over een computer die is aangesloten op het internet, omdat deze ook toegankelijk is via het netwerk.
  • De bescherming van uw PC met een wachtwoord is dus essentieel, wat het ook is.
  • Nog belangrijker is dit advies voor mobiele telefoons, die altijd moeten worden vergrendeld met een wachtwoord of toegangscode, vooral om problemen in geval van diefstal of verlies te voorkomen.

3) Gebruik van sterke wachtwoorden op website accounts

Zowel de wachtwoorden als de toegangscodes moeten sterk zijn, d.w.z. ze mogen niet gekoppeld zijn aan belangrijke data, namen van personen of dingen. Dat is waar ik het over had in de gids voor het kiezen van veilige wachtwoorden die onmogelijk te vinden zijn.Gebruik waar mogelijk twee-factor authenticatie om toegang te krijgen tot sites zoals Facebook, Google, Microsoft en andere sites.