Wonen

Welke vloeren kun je kiezen voor de keuken? Is een PVC vloer de beste optie? Of kun je ook kijken naar andere types

Uw keukenvloer wordt meer dan welke andere vloer in uw huis ook gebruikt. Daarom hebt u een type vloerbedekking nodig dat tegen een stootje kan en tegelijk vuil, nat en vettig wordt. Keukentegels zijn uw beste keus. Maar wat voor soort keuken vloertegel heb je nodig? Welke kleur is de beste vloertegel voor uw keuken? U kunt de wereld van de tegels verkennen en beslissen. We raden je daarom aan om altijd goed rond te kijken op het internet, de pvc vloer prijs op de site van Vloerenbaas is behoorlijk scherp terwijl je bij andere partijen het dubbele betaald.

Keramische tegels of een PVC vloer?

Keramische tegels zijn de meest gebruikte tegel in keukens. Hij is gemakkelijk te onderhouden, laat niets door en stoot water af. Keramische tegels zijn er in een reeks van hardheid van nul tot vijf. Het gebruik van ten minste een drie zou worden aanbevolen voor een keuken. De tegels zijn er in verschillende maten, van een kleine 8 x 8 inch vierkant tot 16 x 16 inch. U kunt de geglazuurde tegel of ongeglazuurde kopen. Met de ongeglazuurde, moet u sealer toe te passen op de tegel. Deze tegels zijn zeer duurzaam.

PVC vloeren kiezen kan een duurzame optie zijn

Dit is een economische optie. Deze tegels hebben een schil en een stokjestoepassing op enkel over om het even welke vloeroppervlakte zolang het niveau en schoon is. Zij zijn beschikbaar in 12 tot 18 duimvierkanten. Dit type vloertegel kan na een paar jaar moeten worden vervangen omdat vocht en vuil tussen de scheuren terechtkomen.

Linoleum

Linoleum kost meer dan PVC vloeren, maar het is veerkrachtig. Het is bestand tegen krassen en slijtage. Het is echter iets moeilijker te installeren, omdat er speciale lijm voor nodig is. Het gaat echter lang mee en is milieuvriendelijk.

Tegel van kurk

Kurk absorbeert geen stof of mijten. Het is een natuurlijke isolator en dempt het geluid. Het is waterbestendig en brandwerend. Het is een zachter oppervlak, wat gemakkelijker is om op te lopen, maar het zal ook deuken vertonen als er zware apparaten op staan. Het wordt ook beschouwd als zelfhelend – als u er iets scherps op laat vallen en er een snee of deuk in maakt, zal deze deuk na enige tijd vervagen. Wil je in de regio op zoek gaan? Bekijk dan PVC vloeren Eindhoven voor een afspraak in de showroom.

Porseleinen tegels

Hoewel porselein duurder is dan de andere soorten keukentegels, is het ook duurzamer. Het is een zeer harde vloer. Het vereist een bepaald soort gereedschap om te snijden en te passen op zijn plaats, dus niet aanbevolen voor de doe-het-zelf type mensen. Hij moet voor gebruik worden verzegeld, zodat hij gemakkelijker schoon te maken is en beter bestand is tegen krassen en vlekken.