Auto leasing

Welke factoren moet je bekijken als je een nieuwe lease auto wil afsluiten of kopen, het is namelijk best lastig!

Een autokoper moet een duidelijk inzicht hebben in de prijsklasse van de auto die hij wil hebben. Er is veel te weten te komen over de prijsstelling bij een bezoek aan een dealer. Wanneer een autokoper volledig op de hoogte is van de prijs van de auto die hij wil, verhoogt dit zijn onderhandelingspositie. Er zijn vier prijsstructuren; factuur, sticker, dealer en basis. De dealers zijn in staat om een lagere prijs aan te bieden dan de factuurprijs door de grote kortingen die ze krijgen, maar ook door kortingen en speciale incentives. Derhalve kunnen zij de besparingen doorberekenen aan hun klanten.

Er zijn 4 factoren die de prijs van leasen beïnvloeden, kijk daarom goed naar alle dealers

Er zijn vier belangrijke prijzen die de consument moet kennen voordat hij een dealer bezoekt. Deze vier prijzen zijn sticker, factuur, basisprijs en dealerprijs. Het hebben van deze belangrijke informatie zal de koper een sterkere positie geven als het gaat om onderhandelingen voor een betere prijs. De factuurprijs op de auto is meestal altijd hoger dan de prijs van de dealer. De dealer ontvangt in de fabriek incentives en kortingen die hij aan zijn kopers geeft.

De basisprijs van een auto is meestal zonder functies of extra opties

De basisprijs van het voertuig is de prijs zonder de extra opties en functies. Alle standaarduitrusting is inbegrepen. De basisprijs is ook inclusief fabrieksgarantie en andere kosten zoals vrachtkosten. De basisprijs is, volgens de wet, inbegrepen op de sticker.

De prijs is dus een indicatie, als je meer opties wil kom je duurder uit

De prijs van de sticker is het etiket met de prijzen op het eigenlijke voertuig. Het wordt meestal geplaatst op de bestuurderszijde van de buitenruit van de auto. De prijs van de sticker is inclusief alle opties die de fabrikant biedt. Het omvat ook de door de fabrikant voorgestelde verkoopprijs voor de auto. Deze sticker kan niet worden verwijderd voordat het voertuig is verkocht.