Veiligheid

Wat zijn belangrijke bewakingssystemen voor thuis?

Als u op zoek bent naar een manier om uw huis of andere eigendommen te beschermen, wilt u misschien beveiligingscamera’s voor uw huis kopen. Maak echter geen keuze voordat u rekening houdt met enkele belangrijke factoren.

Soorten bewakingssystemen voor thuisgebruik

Allereerst moet u beslissen welk type bewakingssysteem u wilt installeren. Ze zijn van twee soorten, namelijk binnensystemen en buitensystemen.

Binnensystemen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze ontworpen om in een huis te worden geïnstalleerd en stellen huiseigenaren in staat om bijvoorbeeld bouwvakkers of babysitters in de gaten te houden. Door ze te laten installeren, kunt u veel kamers tegelijkertijd bewaken.

Outdoor systemen

Beveiligingscamera’s voor buiten zijn ontworpen om indringers te vangen en verdachte activiteiten buiten uw huis in de gaten te houden. Grotere modellen voorkomen dat criminelen een poging doen tot inbraak in een woning of ander bedrijfspand.

Ze zijn ontworpen om waterdicht en sterk te zijn. Hiermee kunt u een bepaald gebied bewaken, zoals de hoofdpoort. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een verborgen camera kopen te overwegen, deze zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Uw opties

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit verborgen, enkele of meerkamer beveiligingscamera’s voor thuis, om er maar een paar te noemen. Op basis van uw wensen en budget kiest u voor het juiste systeem.

Met het enkele type kunt u één kamer of de hoofdingang bewaken. De verborgen modellen zijn ideaal voor discreet filmen en oppascamera’s.

Bedraad versus draadloos

Zowel draadloze als bedrade beveiligingscamera’s voor thuis hebben hun voor- en nadelen. Zoals de naam al doet vermoeden, verzenden de draadloze varianten signalen draadloos. Ze zijn zowel flexibel als discreet. Je kunt ze installeren waar je maar wilt. Draadloos internet kan hun werking echter onderbreken.

In tegenstelling tot draadloze beveiligingscamera’s voor thuis, zijn de bekabelde camera’s iets moeilijker te installeren. Bovendien zijn ze niet zo discreet als de draadloze tegenhangers. Bovendien kunnen draden vervelend zijn. Aan de andere kant is het grootste voordeel van bedrade camera’s voor thuisbeveiliging dat ze een helderdere beeldkwaliteit bieden. Voor nieuwbouwwoningen zijn ze een goede keuze, omdat de draden in de muren kunnen worden weggewerkt.

Oplossing

Net als bij andere elektronische apparaten is de beeldkwaliteit gebaseerd op de resolutie. Beveiligingscamera’s voor thuis hebben meestal een SD TV-resolutie. Hun beeldkwaliteit is echt geweldig. Als je een thuisgebruiker bent, wil je niet gaan voor een met een hoge resolutie. Een van de aanbieders die daar behoorlijk populair in is geworden is Securitythuis.nl, ze hebben hier talloze opties beschikbaar die je kunt overwegen.

Dekking

Niet alle beveiligingscamera’s voor thuis bieden hetzelfde dekkingsniveau. Sommigen zijn te gefocust, anderen niet. Als u een groot gebied wilt bestrijken, wilt u er misschien een met groothoeklenzen. Voor buitenmodellen kunt u er een kopen met een automatische iris. De iris past zich aan op basis van de lichtniveaus.