Energie

Hoe kun je op een eenvoudige manier energie besparen in je woning of omgeving?

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat eenvoudige veranderingen in de manier waarop ze de elektriciteit gebruiken hen veel geld en elektriciteit kan besparen. Hieronder volgen enkele van de nuttige tips om uw elektriciteitsrekening te verlagen.

  1. Gebruik fluorescerende lampen in plaats van gloeilampen. Met fluorescentielampen kunt u dezelfde helderheid als gloeilampen krijgen, maar u bespaart veel elektriciteit omdat fluorescentielampen een derde van de elektriciteit verbruiken in vergelijking met gloeilampen. De levensduur van fluorescentielampen is ook goed en loopt meerdere jaren zonder problemen. Hoewel het kan duur lijken, maar als je de exploitatiekosten van gloeilampen met fluorescentielampen over een jaar vergelijkt, zul je beseffen dat fluorescentielampen beter zijn.
  2. Gewoonte jezelf om de lichten en apparaten uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn. Sommige mensen hebben deze gewoonte om onzorgvuldig te zijn over het uitschakelen van de lichten en apparaten. Ook al zijn ze niet in de kamer, het kan ze niet schelen om de TV en de verlichting uit te schakelen.
  3. Dit kan veel veroorzaken als dit dagelijks blijft gebeuren. TV’s uitzetten terwijl je niet kijkt, de computers uitzetten terwijl je de lichten niet gebruikt en uitdoen als je niet thuis bent, kan je veel geld of elektriciteitsrekeningen besparen.
  4. Leer om efficiƫnt om te gaan met elektriciteit. De manier waarop we gebruik maken van elektrische apparaten maakt veel verschil op het elektriciteitsverbruik. Zorg er bij het gebruik van wasmachines voor dat u uw machine op volle capaciteit van de wasmachine laadt. Door vaak met minder wasgoed te wassen, neemt het aantal keren dat u de kleding wast toe, waardoor het elektriciteitsverbruik toeneemt.
  5. Wanneer de geiser niet in gebruik is, zet deze dan uit, anders blijft het water altijd warm. Gebruik uw airconditioner ook alleen wanneer u hem nodig heeft. Laat hem niet altijd aanstaan.
  6. Probeer altijd uw lampen en andere verlichtingsarmaturen schoon te houden van stof, omdat het stof de helderheid van de lamp belemmert en u de behoefte kunt voelen om meer lampen aan te doen.